En rekonstruktion betyder, at en virksomheds gæld sættes ned eller udskydes, måske i kombination med, at dele af virksomheden sælges fra.
En rekonstruktion kan også bruges til et kontrolleret frasalg inden en konkurs. Ved en rekonstruktion er der ikke risiko for omstødelse i forbindelse med virksomhedssalget. Kreditorerne er involveret og rekonstruktøren overtager ansvaret.
De nye rekonstruktionsregler betyder:
De tidligere regler var for vanskelige og blev ikke brugt meget. En rekonstruktion er dog en mulighed og et godt alternativ til en konkurs.
Det behøver heller ikke at betyde et nej til en rekonstruktion, hvis SKAT er kreditor. I 2020/21 (efter de tidligere regler) gennemførte vi eksempelvis en rekonstruktion for en personlig drevet virksomhed, hvor Gældsstyrelsen/SKAT var største kreditor, men hvor der også var gæld til pengeinstitut, leasingselskab og flere leverandører. Eneste alternativ til en rekonstruktion var en personlig konkurs, men i denne sag accepterede kreditorerne, det af virksomheden fremsatte rekonstruktionsforslag. Forslaget betød at kreditorerne skulle nedskrive deres gæld til et beløb, tilsvarende det beløb kreditorerne ville kunne have modtaget ved en personlig konkurs med efterfølgende gældssanering.
Momslån skal betales tilbage og hjælpepakker efter Covid-19 hører op.
Er din virksomhed blevet insolvent, kan en rekonstruktion være en løsning.
Ring til Advokat Ole Vestergaard, hvis du ville vide mere.